Recents in Beach

Πτολεμαΐδα-5 και φωτοβολταϊκά το στοίχημα της ΔΕΗ

Την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για τη χρηματοδότηση της Πτολεμαΐδας-5 αλλά και των δύο μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων σε Μεγαλόπολη και Κοζάνη υπογράμμισε η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΗ, Ράνια Αικατερινάρη, κατά την ομιλία της στο συνέδριο του ΙΕΝΕ στη Θεσσαλονίκη.


Όπως ανέφερε, το μεγάλο στοίχημα για τη ΔΕΗ σήμερα είναι η υλοποίηση του σχεδίου Πτολεμαΐδα-5, η οποία θα είναι νέας γενιάς, αλλά και κατάλληλη για πιθανή χρήση της τεχνολογίας CCS. Σε εξέλιξη μάλιστα βρίσκονται συζητήσεις με τον Γερμανικό Οργανισμό Εξαγωγικών Πιστώσεων, ο οποίος, αν η συμφωνία ολοκληρωθεί, θα εγγυηθεί τη χρηματοδότηση του project ύψους 1,4 δισ. ευρώ.


Σε ό,τι αφορά τις ΑΠΕ, η κα Αικατερινάρη ανέφερε πως η έμφαση δίνεται στα αιολικά των νησιών, αλλά και στα φωτοβολταϊκά της Μεγαλόπολης και της Κοζάνης. Όπως επεσήμανε, για το πρώτο έργο η διοίκηση είναι κοντά στην εξεύρεση χρηματοδότησης, ενώ για το δεύτερο αναζητεί στρατηγικό επενδυτή.


Ακόμη είπε πως η διοίκηση της εταιρείας αντιμετωπίζει ως στρατηγικές επενδύσεις τις νέες μονάδες στο Αλιβέρι και στη Μεγαλόπολη, που εκτιμάται πως θα ολοκληρωθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 και στο πρώτο εξάμηνο του 2013 αντίστοιχα.


Η ίδια αναφέρθηκε στη σημαντική μείωση του μισθολογικού κόστους της Δημόσιος Επιχείρησης κατά την τελευταία τριετία, με εξοικονόμηση περίπου 700 εκατ. ευρώ, από το 1,7 δισ. ευρώ το 2009 στο 1 δισ. ευρώ το 2012.


voria.gr


.::TechNews... the e-magazine::. Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!