Recents in Beach

Με 360 ίππους το νέο Audi RS Q3 Concept

Mε μοτέρ 2,5 λίτρων τούρμπο και ισχύ 360 ίππων, η κορυφαία RS έκδοση του νέου Audi Q3 είναι πλέον έτοιμη να παρουσιαστεί με μορφή πρωτότυπου σε μερικές ημέρες στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνο.


Το «αθλητικό» στυλ του Q3 επιτρέπει στην Audi να δημιουργήσει επάνω του σπορ εκδόσεις. Η κορυφαία από αυτές με τα χαρακτηριστικά RS θα παρουσιαστεί επίσημα τις ερχόμενες μέρες στην έκθεση του Πεκίνο. Το γερμανικό μοντέλο που αποτελεί ταυτόχρονα και μια επίδειξη δύναμης από πλευράς Audi φέρει τον γνώριμο τούρμπο κινητήρα 2,5 λίτρων. Για την περίσταση το εν λόγω μοτέρ αποδίδει 360 ίππους και συνεργάζεται με 7τάχυτο αυτόματο σειριακό κιβώτιο S tronic, επιταχύνοντας το τετρακίνητο μοντέλο από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 5,3 δευτερολέπτων. Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι 265 χλμ./ώρα.


Όπως είναι προφανές, η έκδοση RS φέρει και μικρές σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με τις απλές εκδόσεις του Q3. Αυτές εντοπίζονται κατά κύριο στα πιο έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα περιμετρικά του αμαξώματος (μαρσπιέ κλπ) αλλά και σε επιμέρους στοιχεία που κάνουν το RS Q3 να δείχνει συνολικά «κακό».


Για την ώρα η Audi δεν ανακοινώνει επίσημα τις προθέσεις της να προχωρήσει επίσημα στη μαζική παραγωγή του μοντέλου, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει πράξη ακόμα και μέσα στο 2012.


autotriti.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!