Recents in Beach

Έξυπνος τροχός ξύλων "καταλαβαίνει" τα δάχτυλα και σταματάει (video)

Ο Αμερικανός Steve Gas κατασκεύασε έναν έξυπνο τροχό, αν αυτούς που χρησιμοποιούν οι ξυλοκόποι και οι επιπλοποιοί. Ο τροχός ενώ περιστρέφεται με τεράστια ταχύτητα κόβοντας ξύλο και μέταλλα σαν να ήταν φύλλα χαρτιού, αντιλαμβάνεται το χέρι του ανθρώπου και έτσι σταματάει ακαριαία χωρίς να προξενήσει ούτε καν γρατζουνιά.


Ο Gas ονόμασε την έξυπνη κατασκευή του SawStop. Στην πραγματικότητα, το SawStop αντιλαμβάνεται οτιδήποτε υλικό έχει μεγάλη ηλεκτρική αγωγιμότητα. Το ξύλο έχει πολύ μικρή ηλεκτρική αγωγιμότητα και έτσι ο τροχός συνεχίζει και περιστρέφεται κανονικά σε αντίθεση με το χέρι μας το οποίο έχει αρκετά μεγάλη τιμή ηλεκτρικής αγωγιμότητας και έτσι ο τροχός ακινητοποιείται.


Όπως θα δείτε και στο video, ενώ ο τροχός περιστρέφεται με 5.000 στροφές το λεπτό και ανιχνεύεται αγώγιμο υλικό, ενεργοποιείται ο μηχανισμός ακινητοποίησης σχεδόν ακαριαία. Για την ακρίβεια ο χρόνος απόκρισης του συστήματος είναι 1 ms (1 χιλιοστό του δευτερολέπτου).


O σχεδιαστής Steve Gas, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην κατασκευή του, βάζει το ίδιο του το δάχτυλο για να αποδείξει ότι πράγματι η εφεύρεσή του πέτυχε τον στόχο της.


Δείτε το video:


technolnews.blogspot.com


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!