Recents in Beach

Νέα προδιαγραφή USB, θα παρέχει ισχύ έως 100 watts

Τα καλώδια USB χρησιμοποιούνται ήδη για παροχή ρεύματος ή και φόρτιση συσκευών με χαμηλές απαιτήσεις. Αυτό φαίνεται πως μπορεί να αλλάξει, αφού μια νέα προδιαγραφή, προβλέπει παροχή ισχύος έως και 100 Watts μέσω USB καλωδίωσης.


Η νέα αυτή προδιαγραφή, ανακοινώθηκε από το USB 3.0 Promoter Group, μια κοινοπραξία εταιρειών που στην οποία συμμετέχουν και γνωστοί κολοσσοί της βιομηχανίας τεχνολογίας, όπως η Microsoft, η Intel και η Hewlett Packard.


Στόχος, βεβαίως, είναι εκλείψουν οι διαφορετικοί φορτιστές και να τροφοδοτούνται οι συσκευές μέσω USB. Με τόση ισχύ μπορούν με άνεση να τροφοδοτηθούν από ενεργοβόροι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, μέχρι και laptops. Ταυτόχρονα, θα μπορεί να γίνεται χρήση και της υπάρχουσας καλωδίωσης, για τις συσκευές με λιγότερες ενεργειακές απαιτήσεις, όπως οι μικρότεροι εξωτερικοί δίσκοι 2,5 ιντσών που ήδη λειτουργούν μέσω των υπαρχόντων USB συνδέσεων.


Το όραμα της κοινοπραξίας, είναι στο μέλλον να τροφοδοτούνται με ρεύμα, μέχρι και τα laptops, μέσω ενός τυποποιημένου USB πρότυπου φορτιστή, κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως «απάντηση» στο Thunderbolt standard των Apple και Intel .


e-pcmag.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!