Recents in Beach

Νέο είδος ανεμογεννήτριας που μπορεί και δημιουργεί νερό! (video)

Μία πρωτοποριακή ανεμογεννήτρια που εκτός από ενέργεια που παράγουν όλες οι κλασσικές ανεμογεννήτριες, έχει την ικανότητα να παράγει παράλληλα και νερό! Το συγκεκριμένο μοντέλο ανεμογεννήτριας WMS1000 Wind Turbine κατασκευάστηκε από την εταιρία Eole Water και έχει ισχύ 30 KW. Στο άκρο, δηλαδή στη μύτη της ανεμογεννήτριας είναι τοποθετημένοι αεραγωγοί μέσω των οποίων μπαίνει μέσα ο αέρας και στη συνέχεια θερμαίνεται από μία γεννήτρια για να παραχθεί ατμός.


Μετέπειτα ο ατμός κινείται από ένα συμπιεστή που δημιουργεί υγρασία και η υγρασία συμπυκνώνεται και κρατιέται. Το νερό αφού δημιουργηθεί στέλνεται διαμέσου αγωγών σε δεξαμενές αποθήκευσης όπου καθαρίζεται με τη διαδικασία του φιλτραρίσματος. Το μοντέλο WMS1000 Wind Turbine έχει τη δυνατότητα να παράγει 30kw ρεύμα και 1000 λίτρα νερό στη διάρκεια μιας ολόκληρης μέρας με αέρα μικρής έντασης γύρω 4 με 5 μποφόρ.


Επισημαίνεται ότι το νερό που παράγεται είναι πόσιμο και μπορούν οι άνθρωποι να το πιούνε χωρίς κανέναν απολύτως κίνδυνο. Η συγκεκριμένη ανεμογεννήτρια θεωρείται κατάλληλη για τοποθεσίες που δε τις παρέχεται πόσιμο νερό δεδομένου και του γεγονότος ότι έχει την ικανότητα να παράγει νερό σε πολύ μεγάλες ποσότητες.





ecotimes.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!