Recents in Beach

Ρομποτικό αεροπλάνο που σώζει ζωές

Μία ομάδα προγραμματιστών παρουσίασε στη Γιοκοχάμα το OpenRelief, ένα νέο project ανοιχτού κώδικα που αποσκοπεί στην κατασκευή ενός χαμηλού κόστους τηλεχειριζόμενου... ρομποτικού αεροπλάνου, το οποίο θα μπορεί να παρατηρεί καταστροφές σε περιοχές που έχουν πληγεί.





Το OpenRelief είναι μια συνεργατική προσπάθεια 12 επαγγελματιών από όλο τον κόσμο, ώστε να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος το οποίο μπορεί να πετάξει μέσα και έξω από τις ζώνες καταστροφής, να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο, να αναγνωρίσει οδικούς χάρτες, ανθρώπους αλλά και εστίες καπνού.


Διάφοροι αισθητήρες θα μετρούν τις καιρικές συνθήκες και την ακτινοβολία, ενώ πληροφορίες θα μπορούν στη συνέχεια να αποσταλούν σε μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων στο έδαφος.


Το αεροπλάνο είναι κατασκευασμένο με απλά, φθηνά και ευρείας χρήσης εξαρτήματα και λογισμικό ανοιχτού κώδικα, χρησιμοποιώντας ένα Raspberry Pi για “εγκέφαλο”, και τρέχει λειτουργικό Debian 6 στο BeagleBoard.


Το αεροσκάφος ελέγχεται από μια πλακέτα Arduino και λογισμικό ArduPilot για τον αυτόματο πιλότο και οι εικόνες της κάμερας καταγράφονται από ένα ενσωματωμένο σύστημα της εφαρμογής ανοικτού κώδικα OpenCV.


Τα πλήρη σχέδια, οι προδιαγραφές και το λογισμικό του αεροσκάφους θα διατίθενται ελεύθερα και το κόστος παραγωγής θα είναι κάτω από 800€ ανά αεροσκάφος.


Έχουν ήδη κατασκευαστεί δύο πρωτότυπα αεροπλάνα και αναμένεται να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή μέχρι το Δεκέμβριο.


attikipress.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!