Recents in Beach

Τι ετοιμάζουν οι Ρώσοι; (video)

H Ρωσία εξετάζει ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματά της στο διάστημα –σε μεσοπρόθεσμη βάση. Η οικονομική εφημερίδα Kommersant ανέφερε ότι η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία (Roskosmos) υπέβαλε στην κυβέρνηση μια πρώτη πρόταση για την ρωσική στρατηγική διαστημικής εξερεύνησης με ορίζοντα το 2030.


Τα κύρια σημεία του φιλόδοξου προγράμματος περιλαμβάνουν βαθμιαίο εκσυγχρονισμό της διαστημικής βιομηχανίας της χώρας, ανάπτυξη νέων διαστημοπλοίων (στα οποία περιλαμβάνονταν και διαστημικά λεωφορεία) αλλά και ενεργή εξερεύνηση των πλανητών.


Όπως αναφέρεται, στόχος της στρατηγικής είναι η εξασφάλιση ότι η ρωσική διαστημική βιομηχανία θα διατηρηθεί στην πρώτη τριάδα παγκοσμίως, αλλά και θα ισχυροποιήσει τη θέση της. Για το σκοπό αυτό, η Ρωσία θα πρέπει να αυξήσει το μερίδιό της στην παγκόσμια διαστημική αγορά στο 10% ως το 2030 –τεράστια αύξηση, δεδομένου ότι το σημερινό μερίδιο δεν ξεπερνά το 0,5%. Ως το 2020 η ρωσική διαστημική βιομηχανία θα πρέπει να είναι σε θέση να κατασκευάζει δορυφόρους και διαστημόπλοια χρησιμοποιώντας μόνο εγχωρίως παραχθέντα εξαρτήματα και συστήματα –ιδιαίτερα ηλεκτρονικά.


Ως το 2030 οι ρωσικοί δορυφόροι θα πρέπει να καλύπτουν το 95% της εγχώριας ζήτησης. Επιπλέον, η Ρωσία θα διεκπεραιώσει διάφορες αποστολές διαστημικής εξερεύνησης, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται μια επανδρωμένη προσσελήνωση, αλλά και αυτόματοι βολιστήρες προς την Αφροδίτη και το Δία.


Σε συνεργασία με ξένους εταίρους, η Roskosmos θα αναπτύξει ένα δίκτυο μόνιμων, μη επανδρωμένων, επιστημονικών σταθμών στην επιφάνεια του Άρη. Τέλος, η Ρωσία θα εντείνει τις προσπάθειές της να απομακρύνει τα «διαστημικά σκουπίδια» από την γήινη τροχιά και να προστατεύσει τον πλανήτη μας από απειλητικούς αστεροειδείς και κομήτες. Απομένει βέβαια να δούμε κατά πόσον θα εγκριθεί (και θα υλοποιηθεί) το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα που θα χρηματοδοτείται τόσο από τον κρατικό κορβανά όσο και από ιδιωτικά κεφάλαια.





.::TechNews... the e-magazine::. Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!