Recents in Beach

Συμφωνία συνεργασίας Toyota και BMW

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Toyota και BMW υπέγραψαν χθες συμφωνία συνεργασίας για την από κοινού έρευνα και εξέλιξη της μπαταρίας λιθίου για την ηλεκτροκίνηση οχημάτων. 


Η ερευνητική συνεργασία έχει στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας και χωρητικότητας των μπαταριών λιθίου ιόντων μέσω νέων συνδυασμών υλικών, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για την εξέλιξη καινούργιων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.


Εκτός αυτού, η BMW θα προμηθεύει την ευρωπαϊκή μονάδα της Toyota από το 2014 με κινητήρες diesel μεσαίου κυβισμού χωρητικότητας 1.6 και 2.0 λίτρων. Η συμφωνία επιτρέπει στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να συνεργαστεί με τον μεγαλύτερο παραγωγό υβριδικών οχημάτων στον κόσμο, καθώς προσπαθεί να ανταγωνιστεί τη Volkswagen.


Τα σχέδια για τη συνεργασία των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών είχαν ανακοινωθεί για πρώτη φορά στις αρχές Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, όταν και είχαν υπογράψει μνημόνιο συμφωνίας για τη μεσομακροπρόθεσμη συνεργασία τους στον κλάδο των φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων και τεχνολογιών.


Η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας συνεργασίας των δύο εταιρειών έρχεται μόλις μία μέρα μετά την ανακοίνωση της BMW για την ανάκληση 1,3 εκατ. οχημάτων της σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πιθανότητας εμφάνισης προβλήματος στα καλώδια μπαταρίας.


Πρόκειται για τον μεγαλύτερο γύρο ανακλήσεων στον οποίο έχει προχωρήσει η BMW κατά τα τελευταία 20 χρόνια. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι ανακλήσεις αφορούν 368.000 οχήματα στις ΗΠΑ, 293.000 οχήματα στη Γερμανία, καθώς και 109.000 και 102.000 οχήματα σε Βρετανία και Κίνα, αντίστοιχα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο αφορά τα οχήματα των μοντέλων 5 Series και 6 Series που έχουν κατασκευαστεί από το 2003 έως το 2010, θα μπορούσε σε ακραίες περιπτώσεις να προκαλέσει ακόμα και πυρκαγιά.


Σημειώνεται ότι και η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota είχε αναγκαστεί να προχωρήσει κατά την περίοδο 2009–2010 σε ανακλήσεις περίπου οκτώ εκατ. οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που είχε επιφέρει σημαντικό πλήγμα στη φήμη της ιαπωνικής εταιρείας.


Reuters


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!