Recents in Beach

«Ιmagine Cup»: Παγκόσμιος Διαγωνισμός Τεχνολογίας στην Κύπρο

Έναν από τους σημαντικότερους παγκόσμιους φοιτητικούς διαγωνισμούς τεχνολογίας, διοργανώνει η Microsoft για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Κύπρο.


Ο διαγωνισμός Imagine Cup αποτελεί εμπειρία ζωής, αφού μέσα από το ανταγωνιστικό κλίμα οι διαγωνιζόμενοι αποκτούν μια μοναδική εμπειρία, δημιουργούν φιλίες και έχουν μια σημαντική ευκαιρία στο να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Τα εξυπνότερα μυαλά συναντώνται και αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας, αποσκοπούν στο να λύσουν τα πιο δύσκολα προβλήματα παγκοσμίως.


Ό,τι ξεκινά με την «έκρηξη» έμπνευσης και με αρκετή σκληρή δουλειά, μπορεί να καταλήξει σε μια μελλοντική τεχνολογική καινοτομία, σε ανέλιξη στον επαγγελματικό τομέα ή σε νέες βιομηχανίες που θα ευδοκιμήσουν. Το Imagine Cup προσκαλεί τους φοιτητές στο να μάθουν, να συνεργαστούν και να αλλάξουν τον κόσμο, επιστρατεύοντας τη φαντασία τους, το πάθος και τη δημιουργικότητα τους για τεχνολογικές καινοτομίες. Ο διαγωνισμός φέρνει τους μαθητές κοντά, δίνει ώθηση στους διαγωνιζόμενους να τα δώσουν όλα, και παρέχει ευκαιρίες να δημιουργηθούν δυνατές φιλίες που θα κρατήσουν πέρα από το διαγωνισμό.


Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια ένα χρόνο, αρχίζοντας με online διαγωνισμούς κι ένα Παγκύπριο τελικό, με θέμα «Φαντάσου έναν κόσμο όπου η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των δυσκολότερων προβλημάτων».


Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται σε τρείς βασικές κατηγορίες που αφορούν Software Design, Game Design (Windows Phone και Xbox/Windows) και Challenges. Στα Challenges του φετινού διαγωνισμού οι φοιτητές μπορούν να διαγωνιστούν στις ακόλουθες κατηγορίες: IT, Kinect Fun Labs, Windows Metro Style Applications, Windows Azure και Windows Phone. Η νικήτρια ομάδα από την Κύπρο στην κατηγορία Software Design μαζί με τους παγκόσμιους φιναλίστ από τις άλλες κατηγορίες που προκύπτουν από τους online διαγωνισμούς, θα ταξιδέψουν με έξοδα της Microsoft στo Σύδνεϋ της Αυστραλίας, τον Ιούλιο του 2012, για να διαγωνιστούν στον 10ο Παγκόσμιο τελικό. Στο τέλος της διαδικασίας θα δοθούν χρηματικά έπαθλα στους νικητές της κάθε κατηγορίας. Σημαντικό στοιχείο είναι πως δεν παίζει ρόλο ποιος θα έχει την καλύτερη λύση αφού στην ουσία όλοι κερδίζουν.


Πέρσι, η νικήτρια ομάδα του τοπικού διαγωνισμού, που αποτελείτο από τους Κώστα Κωνσταντίνο, Νικολαΐδη Γιώργο, Παπαδιομήδους Διομήδη και Μαυρή Αντώνη, ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη της Αμερικής, όπου εκπροσώπησε την Κύπρο στον παγκόσμιο τελικό. «Η Microsoft μας έδωσε την ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε την Κύπρο στον παγκόσμιο διαγωνισμό του Imagine Cup. Η συμμετοχή μας σε αυτόν τον τελικό μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε άτομα από όλο το κόσμο, να κερδίσουμε και να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές.» δήλωσαν τα μέλη τις ομάδας.

www.kathimerini.com.cy

.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!