Recents in Beach

Twitter: Το τέλος της αθωότητας;

Την τεχνολογία να λογοκρίνει επιλεκτικά μηνύματα από συγκεκριμένες χώρες δήλωσε πλέον πως κατέχει το Twitter. Σύμφωνα με το Twitter, κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο καθώς η υπηρεσία επεκτείνεται σε χώρες που έχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα της ελεύθερης έκφρασης και τους περιορισμούς της, θέτοντας ως παράδειγμα τη Γαλλία και τη Γερμανία που απαγορεύουν φιλοναζιστικό περιεχόμενο.


Ακόμα το Twitter δεν έχει κάνει χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας και σε κάθε περίπτωση, δήλωσε πως θα ενημερώνει τους χρήστες για την «αποσιώπηση» του περιεχομένου τους, όπως και τους υπόλοιπους χρήστες ότι το συγκεκριμένο περιεχόμενο έχει μπει σε ''καραντίνα''.

Το δίκτυο διευκρίνισε, σύμφωνα με το BBC, ότι τα κομμένα μηνύματα θα είναι διαθέσιμα στον υπόλοιπο κόσμο, όπου μπορεί να επιτρέπονται. Μέχρι τώρα, όταν ένα μήνυμα διαγραφόταν από το Twitter, εξαφανιζόταν σε όλο τον κόσμο και κανείς χρήστης δεν μπορούσε να το δει.

Το Twitter δημιουργεί νευρικότητα σε διάφορα πολιτικά καθεστώτα με δεδομένο ότι, μαζί με άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, έχει παίξει ρόλο στη διοργάνωση και εξάπλωση των γεγονότων της Αραβικής Ανοιξης, καθώς και των σοβαρών ταραχών στο Λονδίνο το 2011. Πολλοί χρήστες και ανεξάρτητοι αναλυτές ανησυχούν πως το Twitter, στην προσπάθειά του να ανταγωνιστεί το Facebook, ίσως μετριάσει τη δέσμευσή του για ελεύθερη έκφραση.

difernews.gr