Recents in Beach

Ημέρα μνήμης για τη NASA (Εικόνες)

Κάθε χρόνο, τον Ιανουάριο, κατά την ημέρα Μνήμης της NASA, τιμώνται τα πληρώματα τριών διαστημοπλοίων που δεν τα κατάφεραν στις αποστολές τους, αυτές των Apollo 1, Challenger και Columbia, αλλά και ημέρα τιμής όλων εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την εξερεύνηση.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες των πληρωμάτων και διαβάστε για τις «σύντομες» αποστολές τους:



Apollo 1:



Στις 27 Ιανουαρίου, 1967, τρεις αστροναύτες, οι Gus Grissom, Ed White και Roger Chafee βρίσκονταν σε τεστ εκτόξευσης, όταν η κάψουλά τους έπιασε φωτιά και «χάθηκαν» όλοι τους.

Η μετέπειτα έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανατηφόρου ατυχήματος, οδήγησε στη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς Appolo, κατάλληλου για τις αποστολές που ακολούθησαν στο μέλλον.

Challenger:



Το πρωί της 28ης Ιανουαρίου 1986, λίγο μετά την εκτόξευσή του, το Challenger εξερράγη παίρνοντας μαζί του και τα επτά μέλη του πληρώματος.

Columbia:


Μόλις 16 λεπτά πριν την προσγείωσή του, την 1η Φεβρουαρίου, 2003, το διαστημόπλοιο Columbia χάθηκε από τα ραντάρ. Εξαιτίας απώλειας ενός κομματιού από το εσωτερικό του, δημιουργήθηκε οπή σε μία φτερούγα του και διαλύθηκε ο προσομοιωτής. Και τα επτά μέλη του πληρώματος ήταν νεκρά.

protothema.gr