Recents in Beach

Ο Δήμος του Παρισιού και η Toyota σε δοκιμή Plug-in Υβριδικών Οχημάτων

Η Toyota και η EDF παρέδωσαν τα κλειδιά τριών Plug-in Hybrid Vehicles (PHV) στο Δήμο της Πόλης του Παρισιού. Κατά τη διάρκεια της επόμενης τριετίας, τα οχήματα αυτά θα...
χρησιμοποιηθούν από διάφορες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να αξιολογηθεί η συνάφεια και η αποτελεσματικότητα αυτής της τεχνολογίας σαν μία βιώσιμη λύση για τη Γαλλική πρωτεύουσα.

Για την Toyota και την EDF, η νέα συνεργασία με την Πόλη του Παρισιού γίνεται στο πλαίσιο ενός προγράμματος δοκιμών ευρείας κλίμακας της τεχνολογίας PHV και της υποδομής φόρτισης, που ήδη περιλαμβάνει πάνω από 100 PHV στη Γαλλία και μία ειδική υποδομή φόρτισης. Το project λανσαρίστηκε την άνοιξη του 2010 με την Αστική Κοινότητα του Στρασβούργου και την υποστήριξη του Ταμείου Έρευνας που ελέγχει η Γαλλική Εταιρία για το Περιβάλλον και τη Διαχείριση Ενέργειας (ADEME).

Το πρόγραμμα δοκιμών PHV στη Γαλλία αποτελεί τμήμα ενός παγκόσμιου project με τη συμμετοχή 600 Prius Plug-in Hybrid, τα οποία κυκλοφορούν σε Ιαπωνία, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και 17 ακόμα Ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος της Toyota είναι να επιταχυνθεί η αξιολόγηση της τεχνολογίας και των επιδόσεων των PHV. Η συνεργασία EDF-Toyota ιδρύθηκε στην Ευρώπη για δοκιμές των PHV σε πραγματικές συνθήκες στη Γαλλία το φθινόπωρο του 2007 και το 2008 επεκτάθηκε στη Βρετανία. Από τη δοκιμή της Γαλλίας που θα έχει την οικονομική υποστήριξη της ADEME θα προκύψουν αναλυτικές πληροφορίες για το βαθμό αποδοχής της νέας αυτοκινητιστικής φιλοσοφίας από τους οδηγούς πριν λανσαριστεί στην αγορά.

Ένα Plug-in Hybrid Vehicle χρησιμοποιεί αμιγώς υβριδική τεχνολογία Toyota, έχοντας το πρόσθετο πλεονέκτημα επαναφόρτισης της μπαταρίας σε στάνταρ ηλεκτρική πρίζα. Το PHV της Toyota συγκεντρώνει ‘τα καλύτερα δύο κόσμων’ για μικρές αποστάσεις, καθώς μπορεί να λειτουργεί σαν ηλεκτρικό όχημα, χωρίς θορύβους και με μηδενικές εκπομπές CO2. Για μεγαλύτερες διαδρομές, το PHV λειτουργεί σαν ένα συμβατικό υβριδικό, προσφέροντας όλα τα πλεονεκτήματα της υβριδικής τεχνολογίας Toyota, όπως χαμηλά επίπεδα εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης και εξαιρετικές οδηγικές επιδόσεις.

isotimia.gr