Recents in Beach

Όταν η επιστήμη συναντά την τέχνη

Γιορτάζοντας την άνοιξη το Πλανητάριο παρουσιάζει μόνο για σήμερα την ψηφιακή παράσταση «Fractals: Eπιστήμη και Τέχνη», που δημιούργησε ο Jonathan Wolfe σε συνεργασία με το Fractals Foundation. 
Τα Fractals δίνουν την εξαιρετική ευκαιρία στην επιστήμη να συνομιλήσει με την τέχνη. Υπάρχουν στη Φύση και την Επιστήμη π.χ. τα Μαθηματικά. Τα χρώματα και τα σχέδια των fractals που συνθέτουν την παράσταση δημιουργούν ένα ιδιαίτερο θέαμα, ενώ οι εικόνες, τα σχέδια και η πανσπερμία χρωμάτων τους έτσι όπως παρουσιάζονται πάνω στον τεράστιο θόλο του Πλανητάριου κινητοποιούν τις αισθήσεις και υπόσχονται να μας εντυπωσιάσουν.

Με το ειδικό όσο και μοναδικό αυτό αφιέρωμα, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο Υποδέχεται την Άνοιξη και γιορτάζει την Εαρινή Ισημερία. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό τις ώρες 18:30, 19:30, 20:00, 20:30 και 21:00.

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή τους θα ξεκινήσει στις 17:30 της ίδιας ημέρας από το Ταμείο του Πλανηταρίου, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.

Παράλληλα κοινό θα έχει την δυνατότητα να θαυμάσει την έκθεση εικαστικών «Παράθυρα στο Σύμπαν» της Βασιλικής Σαργολόγου. Σχέδια που άλλοτε θυμίζουν «αστρόπλοια», άλλοτε παραπέμπουν σε φράκταλς κι άλλοτε σε εικόνες βγαλμένες μέσα από ένα καλειδοσκόπιο, επιθυμούν να μεταδώσουν στο κοινό την αγαστή σχέση ανάμεσα στην Τέχνη και την Επιστήμη και να προτείνουν την δική της «ανάγνωση» των πραγμάτων.

newsbeast.gr