Recents in Beach

BIG SOLAR: Προωθεί άνω των 4MW Φ/Β της SOLAREDGE

Η SolarEdge Technologies, Inc., παραγωγός καινοτόμων φ/β συστημάτων, τα οποία διαχειρίζονται και εποπτεύουν την παραγωγή ενέργειας από φ/β σταθμούς ανά κάθε φ/β πλαίσιο ξεχωριστά, και η Big Solar, μέλος του ομίλου εταιρειών ΜΠΗΤΡΟΣ, η οποία κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά ως προμηθευτής φωτοβολταϊκών προϊόντων και υπηρεσιών, ανακοίνωσαν ότι, στο πλαίσιο της επέκτασης της συνεργασίας τους, η Big Solar θα...
διαθέσει στην ελληνική αγορά συστήματα της SolarEdge συνολικής ισχύος μεγαλύτερης των 4MW. Με τους νέους inverters και βελτιστοποιητές ισχύος (power optimizers) των 12,5kW της SolarEdge η Big Solar είναι σε θέση να παράσχει μιαν ιδανική λύση για τους δημοφιλείς στην Ελλάδα σταθμούς των 100kW. Το σύστημα της SolarEdge αποτελείται από PowerBoxes – ενσωματωμένους στα φ/β πλαίσια βελτιστοποιητές ισχύος (power optimizers), μονοφασικούς και τριφασικούς φ/β μετατροπείς (solar inverters) με ισχύ από 3.3kW έως 12.5kW, και ένα portal για την παρακολούθηση του φ/β σταθμού και τη διάγνωση τυχόν προβλημάτων σε επίπεδο φ/β πλαισίου (PV monitoring portal).

Η Big Solar δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, ανάπτυξη, εμπορία και διαχείριση φ/β συστημάτων. Κατέχοντας ένα σημαντικό μερίδιο της ελληνικής αγοράς, η εταιρεία στοχεύει στον γρήγορα αναπτυσσόμενο τομέα των φ/β εγκαταστάσεων σε οικιακές και εμπορικές στέγες αλλά και σ'αυτόν των ηλιακών πάρκων. «Η λύση της SolarEdge παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα για τους εγκαταστάτες και τους ιδιοκτήτες κάθε τύπου φ/β σταθμού», δήλωσε ο κ. Ιωάννης Μπήτρος, Πρόεδρος και βασικός μέτοχος της εταιρείας. Και προσέθεσε:«Οι νέοι τριφασικοί inverters θα επιτρέψουν στους ιδιοκτήτες των εμπορικών και των μεσαίου μεγέθους εγκαταστάσεων να απολαύσουν όλα αυτά τα πλεονεκτήματα επιπλέον της αυξημένης απόδοσης και της μείωσης του κόστους. Η εγγύηση των 12 έως 20 ετών συμβάλλει, επίσης, στην ταχύτερη απόσβεση της επένδυσης».

Από το τρίτο τρίμηνο του 2010 η Big Solar έχει διαθέσει πάνω από 200 οικιακά συστήματα SolarEdge. Ο κ. Φραγκίσκος Βαλαβάνης, Γενικός Δ/ντης της Big Solar αναφέρει: «Η λύση της SolarEdge μας είχε εντυπωσιάσει από την αρχή, αλλά τώρα έχουμε ένα ιστορικό με πραγματικά στοιχεία, που μιλούν από μόνα τους. Έχουμε πολλούς ικανοποιημένους πελάτες, που εγκατέστησαν το σύστημα της SolarEdge. Σε μια περίπτωση, πελάτης μας εγκατέστησε δύο οικιακά συστήματα των 5kW, το ένα δίπλα στο άλλο. Στο πρώτο σύστημα χρησιμοποίησε ένα γνωστό συμβατικό inverter και στο δεύτερο έναν inverter της SolarEdge. Το σύστημα της SolarEdge παράγει συνεχώς 4%-6% περισσότερη ενέργεια, γεγονός, που μεταφράζεται σε σημαντικό οικονομικό όφελος για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού».

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ενδυναμώνουμε τη συνεργασία μας με τη Big Solar» λέει ο κ. Zvi Lando, VP Global Sales της SolarEdge. «Η επαγγελματική εμπειρία της Big Solar και η δυνατή της θέση στην αγορά, σε συνδυασμό με το εκτεταμένο portfolio της
SolarEdge, δημιουργούν ένα ιδανικό σχήμα για την εκμετάλλευση των μεγάλων ευκαιριών, που προσφέρει η ελληνική αγορά των φ/β».

Λίγα λόγια για την Big Solar
H BIG SOLAR Α.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα.

Ιδρύθηκε το 2009 και ανήκει στον Όμιλο ΜΠΗΤΡΟΣ, ο οποίος είναι εισηγμένος στο Χ.Α. και κατέχει, εδώ και 65 χρόνια, μια διακεκριμένη θέση στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή.
Έχει ήδη καθιερωθεί ως η κορυφαία ελληνική εταιρεία χονδρεμπορίας panels και inverters διαθέτοντας ευρεία γκάμα προϊόντων, αποθέματα των οποίων έχει πάντα διαθέσιμα στις αποθήκες της.
Αναπτύσσει όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων, που σχετίζονται με τα φ/β συστήματα, έχοντας τη δυνατότητα να προσφέρει τις βέλτιστες λύσεις, ανάλογα με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε πελάτη της.
Συγκεκριμένα :

- Εμπορεύεται panels και inverters διατηρώντας αποθέματα ικανά να εξασφαλίζουν άμεση διαθεσιμότητα
- Αναλαμβάνει την εκτέλεση έργων «με το κλειδί στο χέρι»
- Αναπτύσσει και εκμεταλλεύεται φ/β σταθμούς ως ιδιοκτήτης-επενδυτής
- Εξαγοράζει ή συμμετέχει σε εταιρείες, οι οποίες κατέχουν ώριμες άδειες
- Εφαρμόζει σχήματα χρηματοδότησης και συνεκμετάλλευσης φ/β σταθμών

Η εταιρία συνεργάζεται με όλους τους μεγάλους και αξιόπιστους παραγωγούς Φ/Β panels και inverters ανά τον κόσμο. Η λειτουργία της βασίζεται σε μια ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων στα ενεργειακά θέματα στελεχών, ενώ εξασφαλίζει σημαντικά πλεονεκτήματα από την τεράστια επιχειρηματική εμπειρία, τη μεγάλη οικονομική επιφάνεια και την υψηλού επιπέδου στελεχιακή υποδομή του Ομίλου ΜΠΗΤΡΟΣ, στον οποίο ανήκει. Όλα τα παραπάνω στοιχεία της εξασφαλίζουν το μέγεθος, την τεχνογνωσία και το κύρος που της επιτρέπει να εγγυάται την κορυφαία ποιότητα και τις πλέον ανταγωνιστικές τιμές στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Σήμερα η BIG SOLAR διαχειρίζεται με κάθε τρόπο έργα συνολικής ισχύος 25MW, η ανάπτυξη των οποίων βρίσκεται σε διάφορες φάσεις, ενώ εντός του 2010 έχει πωλήσει εξοπλισμό συνολικής ισχύος 5MW, αναδεικνυόμενη σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες της εγχώριας αγοράς φωτοβολταϊκών.

Λίγα λόγια για την SolarEdge
Η SolarEdge παράγει φ/β συστήματα, τα οποία διαχειρίζονται και εποπτεύουν την παραγωγή ενέργειας από φ/β σταθμούς ανά κάθε φ/β πλαίσιο ξεχωριστά, μεγιστοποιώντας την παραγωγή ενέργειας και, συνακόλουθα, την απόδοση της επένδυσης.

Τα SolarEdge PowerBoxes™ είναι βελτιστοποιητές τάσης (optimizers), που ανιχνεύουν το βέλτιστο σημείο ισχύος (MPPT) σε κάθε πλαίσιο ξεχωριστά, ενώ, ταυτόχρονα, ελέγχουν την απόδοσή του. Λειτουργούν μέσω των υπαρχουσών καλωδιώσεων.

Επιπροσθέτως, τα PowerBoxes διατηρούν σταθερή την τάση εισόδου της στοιχειοσειράς στον inverter, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη απόδοση του SolarEdge PV inverter, ο οποίος είναι ειδικά κατασκευασμένος ώστε να λειτουργεί σε συνεργασία με βελτιστοποιητές ισχύος. Ως αποτέλεσμα, το σύστημα της SolarEdge μεγιστοποιεί την παραγόμενη ενέργεια, αίρει τους περιορισμούς στο σχεδιασμό του σταθμού, παρέχει πλήρη και αναλυτική εικόνα της λειτουργίας του σταθμού τόσο συνολική όσο και σε επίπεδο πλαισίου εντοπίζοντας αμέσως τις ανάγκες παρεμβάσεων για αποκατάσταση βλαβών και συντήρηση. Επιπλέον, επισημαίνει τους κινδύνους ασφάλειας και παρέχει αντικλεπτικούς μηχανισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Big Solar επισκεφτείτε τα www.bigsolar.gr ή το www.bitros.gr. Για περισσότερες πληροφορίες για την SolarEdge, επισκεφτείτε το www.solaredge.com.