Recents in Beach

Abarth: Όταν η τεχνολογία συναντάει το πάθος

Το 2007 η Fiat Group Automobiles αποφάσισε την αναβίωση της Abarth, μιας μάρκας το όνομα της οποίας ήταν συνυφασμένο με το πάθος για την οδήγηση, την τεχνολογία και τις αγωνιστικές δραστηριότητες.
Όπως αποδείχθηκε, αυτή η κίνηση του ιταλικού γκρουπ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους φανατικούς φίλους της αυτοκίνησης σε όλο τον κόσμο.

Από το 2008 που ξεκίνησαν οι εμπορικές δραστηριότητες της μάρκας, πωλήθηκαν περισσότερα από 22.000 αυτοκίνητα, περισσότερα από 5.000 κιτ αναβάθμισης, 500 ειδικά μοντέλα και 150 αγωνιστικά μοντέλα. Η γκάμα της μάρκας ενισχύθηκε πρόσφατα με δύο νέα συναρπαστικά αυτοκίνητα, το Abarth Punto Evo και το Abarth 500C, ολοκληρώνοντας την παρουσία της Abarth στην Ελλάδα μαζί με το Abarth 500.

Το Punto Evo χρησιμοποιεί κινητήρα τούρμπο 1,4 λίτρων Multiair, προδιαγραφών Euro 5 και σύστημα Start&Stop, που αποδίδει 165 ίππους στις 5.500 στροφές και 250 Nm ροπής μόλις στις 2.250 στροφές (ενεργοποίηση Sport Switch). Με την ενεργοποίηση του Sport Switch, το αυτοκίνητο γίνεται επιθετικότερο, μεταβάλλοντας την υποβοήθηση του τιμονιού, την απόκριση του κινητήρα και την αμεσότητα των φρένων.

To Abarth Punto Evo επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 7,9'', η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 213 χλμ./ώρα., με κατανάλωση και εκπομπές ρύπων που θυμίζουν ένα αθώο αυτοκίνητο πόλης! Τo Punto Evo Abarth, είναι εφοδιασμένο με μία σειρά λειτουργιών και συστημάτων που τίθενται στην υπηρεσία της οδήγησης ή της ασφάλειας των επιβαινόντων.

Σημειώστε μερικά από αυτά: Το ΤΤC (Torque Transfer Control) το σύστημα βελτίωσης της ροπής, τους 7 αερόσακους, το ESP με τις λειτουργίες MSR, ASR, Hill Hold, το Gear Shift Indicator (ένδειξη αλλαγής ταχύτητας). Η προτεινόμενη τιμή του Abarth Punto Evo στην ελληνική αγορά με βασικό εξοπλισμό είναι €20250.

Το ίδιο αυτοκίνητο θα είναι σύντομα διαθέσιμο και με το κιτ βελτίωσης esseesse, για ακόμα πιο εκρηκτικές επιδόσεις Το Abarth Punto Evo esseesse αποδίδει 180 ίππους και 270 Nm ροπής, με την τελική του ταχύτητα να ανεβαίνει στα 216 χιλιόμετρα και το 0-100 να πέφτει στα 7,5'', με τις εκπομπές CO2 μάλιστα να παραμένουν ίδιες, μόλις στα 142 g/km!

Το Abarth 500C έρχεται να σταθεί δίπλα στο Abarth 500, που έχει ήδη μαγέψει το ελληνικό κοινό. Ο κινητήρας τούρμπο των 1,4 λίτρων , προδιαγραφών Euro5 , αποδίδει 140 ίππους και 206 Nm ροπής και οι επιδόσεις είναι 8,1'' για τα 0-100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 205 χλμ./ώρα.

Επίσης, 60 χρόνια μετά την εμφάνιση του αγωνιστικού Fiat Topolino με paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι το Abarth 500C λανσάρεται διαθέτοντας ημιαυτόματο σειριακό κιβώτιο 5 σχέσεων με paddles στο τιμόνι από τον βασικό του εξοπλισμό, προσφέροντας μοναδική οδηγική αίσθηση με καλύτερη εργονομία οδήγησης και χαμηλότερες τιμές κατανάλωσης καυσίμου.

Το κιβώτιο competizione, διαθέτει αυτόματη και manual επιλογή λειτουργίας. Στην κεντρική κονσόλα, βρίσκονται τα αλα Ferrari μπουτόν επιλογής πρώτης, όπισθεν και του sport mode που αφορά τις λειτουργίες του τιμονιού, των φρένων, του κινητήρα και της εναλλαγής ταχυτήτων. Σε ό,τι αφορά την σχεδίαση, πρέπει να πούμε ότι το πάνω μέρος του αυτοκινήτου, σχεδιάστηκε από λευκό χαρτί.

Συγκεκριμένα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ένα έξυπνο σύστημα ανοίγματος, καθώς και ένα τμήμα που θα φιλοξενούσε την αεροτομή, απαραίτητο εξάρτημα σε ένα μικρό αυτοκίνητο του οποίου η τελική ταχύτητα ξεπερνάει άνετα τα 200 χιλιόμετρα. Η οροφή μπορεί να ανοίγει και εν κινήσει μέχρι τα 30 χιλιόμετρα ενώ κλείνει μέχρι τα 80. Τέλος το 500C ακολουθεί πιστά την παράδοση του μοντέλου και του κοινού που το επιλέγει, προσφέρει κορυφαία επιλογή στυλ με τις δύο διαθέσιμες διχρωμίες του αμαξώματος (λευκό-μαύρο ή δύο τόνους γκρι).

Στο βασικό εξοπλισμό διατίθενται τα φώτα ημέρας και οι προβολείς Βi-Xenon οι οποίοι ουσιαστικά τριπλασιάζουν την ορατότητα σε σχέση με τους συμβατικούς προβολείς προσδίδοντας μεγαλύτερη ασφάλεια στον οδηγό. Το Abarth 500C διατίθεται στην Ελλάδα με προτεινόμενη τιμή €22250 (βασικός εξοπλισμός).

Και φυσικά διατίθεται και γι' αυτό το κιτ esseesse, με το οποίο η ισχύς ανεβαίνει στους 160 ίππους και η ροπή στα 230 Nm, φτάνοντας την τελική ταχύτητα στα 209 χλμ./ώρα και την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα στα 7,6'', χωρίς να ξεφεύγει ο κινητήρας από τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 5.

Αλλά και το Abarth 500 δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα νεότερα μέλη της οικογένειας Abarth, αφού χρησιμοποιεί και αυτό έναν πανίσχυρο κινητήρα τούρμπο 1,4 λίτρων T-Jet Euro 5, που αποδίδει 135 ίππους. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 205 χλμ./ώρα, με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,9 δευτερόλεπτα. Ο βασικός του εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυτόματο κλιματισμό, ABS/EBD, TTC (torque transfer control), 7 αερόσακους και κόκκινες δαγκάνες φρένων, ενώ η προτεινόμενη τιμή του με τον βασικό εξοπλισμό είναι στην Ελλάδα €19000.

Η Abarth είναι μία ξεχωριστή μάρκα και τα προϊόντα της που βασίζονται σε μοντέλα της Fiat είναι τόσο ξεχωριστά και τόσο διαφορετικά, όσο και οι πελάτες που αποφασίζουν να τα επιλέξουν. Τόσο το Punto Evo, όσο και τα 500 & 500 Cabrio, σηματοδοτούν την έναρξη μίας νέας εποχής. Και η συνέχεια, αναμένεται πολύ μα πολύ εντυπωσιακή.

sport-fm.gr