Recents in Beach

Ο σεισμός της Ιαπωνίας και ο νόμος του Moore - Οι συνέπειες στον τεχνολογικό τομέα

Με την Ιαπωνία να προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 8,9 Ρίχτερ και το καταστροφικό τσουνάμι, ζώντας παράλληλα υπό την απειλή του πυρηνικού εφιάλτη, έχει ήδη ξεκινήσει η αποτίμηση των υλικών ζημιών, με τον τεχνολογικό τομέα να έχει υποστεί ένα βαρύ πλήγμα.
Ο σεισμός μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα προβλήματα τροφοδοσίας στην αγορά των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, με την Panasonic, την Canon και τη Nikon να αναφέρουν ζημιές στις εγκαταστάσεις τους. Η περίπτωση της Nikon, όμως, μπορεί να έχει και μια άλλη παράπλευρη απώλεια: την Intel.

Μεταξύ άλλων, έχουν πάθει ζημιές οι εγκαταστάσεις της Nikon που κατασκευάζουν εξοπλισμό λιθογραφίας, ο οποίος διατίθεται σε κατασκευαστές ημιαγωγών όπως η Intel. Η Nikon τροφοδοτούσε την Intel με εξοπλισμό για μέρος της παραγωγής της στα 45nm, ενώ για τα 32nm έδινε το σύνολο του εξοπλισμού. Επιπλέον, η Nikon έχει συμβόλαιο να παραδώσει εξοπλισμό στην Intel για τη μέθοδο των 22nm, όμως με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιαπωνία όλα τίθενται εν αμφιβόλω.

Εκπρόσωπος της Intel που ρωτήθηκε για το θέμα, περιορίστηκε να δηλώσει ότι η εταιρεία παρακολουθεί το θέμα και είναι πάγια πολιτική της να μη δίνει πληροφορίες για τους προμηθευτές της.

Μένει να δούμε αν ο καταστροφικός σεισμός της Ιαπωνίας θα καθυστερήσει τα σχέδια της Intel για προϊόντα στα 22 νανόμετρα.

epcmag.gr