Recents in Beach

Απίστευτες εικόνες από δορυφόρους

Γωνιές της Γης, πολύχρωµες και ονειρικές, όπως δεν τις έχει δει ποτέ ανθρώπινο µάτι, αποκάλυψαν οι επιστήµονες της NASA και της Εθνικής Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, δίνοντας στη δηµοσιότητα µία σειρά από φωτογραφίες που τράβηξαν οι δορυφόροι Landsat 5 και 7. 

Οι δορυφόροι αυτοί«βλέπουν» και καταγράφουν το µπλε, πράσινο και κόκκινο φως του ορατού φάσµατος, καθώς και το υπέρυθρο φως που τα δικά µας µάτια δεν µπορούν να αντιληφθούν.

Οι επιστήµονες εξηγούνότι όταν αυτά τα χρώµατα συνδυαστούν στην εικόνα, το αποτέλεσµα δίνει«συναρπαστικά µοτίβα, χρώµατα και σχέδια» πάνω στον καµβάτου πλανήτη µας, που έτσι µεταµορφώνεταισε πίνακα του Βαν Γκογκ.


Οι ειδικοί επέλεξαν ναπαρουσιάσουν 40 φωτογραφίες– µερικές από τις οποίες βλέπετε σεαυτήν τη σελίδα – βάσει αποκλειστικά αισθητικών κριτηρίων. 

Ολόκληρη τη συλλογή µπορείτε να την θαυµάσετε στο Ιντερνετ, στην ιστοσελίδα earthasart.gsfc.nasa.gov Τις φωτογραφίες παραχωρούνη Αµερικανική Υπηρεσία Αεροναυτικής και ∆ιαστήµατος και η Εθνική Γεωλογική Υπηρεσία τωνΗΠΑ (USGS National Center for EROS, NASA Landsat Project Science Office).

tanea.gr