Recents in Beach

Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο Φωτοβολταϊκό Πάρκο της Ελλάδας στην Θήβα!!


Διαθέτει 18.000 φωτοβολταϊκά πάνελ συνολικής ισχύος 5.000 kWp  και η παραγόμενη ενέργεια του έργου ανέρχεται σε 6.900 MWh ετησίως, καλύπτοντας  1.800 νοικοκυριά… 


Ένα νέο Φωτοβολταϊκό Πάρκο εγκαινιάστηκε από την εταιρεία ENERGA Α.Ε., το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στην περιοχή της Θήβας στο νομό Βοιωτίας.
Το Φωτοβολταϊκό Πάρκο που είναι ένα από τα μεγαλύτερα, μέχρι σήμερα, στην περιοχή των Βαλκανίων, έχει ισχύ 5MW και βρίσκεται σε μια έκταση 135 στρεμμάτων, ενώ η εκτιμώμενη ελάχιστη ετήσια παραγωγή του φτάνει στις 6,9 GWh.

Η εγκατάσταση, της οποίας η ποιότητα πιστοποιείται από την TUV Hellas, διαθέτει 18.000 φωτοβολταϊκά πάνελ συνολικής ισχύος 5.000 kWp και χρησιμοποιεί τον πιο εξελιγμένο και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που διατίθεται στις φωτοβολταϊκές επενδύσεις. Η παραγόμενη ενέργεια του έργου ανέρχεται σε 6.900 MWh ετησίως, καλύπτει 1.800 νοικοκυριά και αποσοβεί την εκπομπή 100.000 τόνων CO2 σε 20 έτη λειτουργίας.

Για να απορροφηθεί η εκπομπή των 100.000 τόνων CO2 θα χρειάζονταν 7.500 στρέμματα δάσους ή φύτευση 375.000 δέντρων, ή να αποσυρθούν 3.000 αυτοκίνητα από την κυκλοφορία.
Το έργο αυτό έρχεται να επισφραγίσει την ήδη καθιερωμένη δράση της εταιρείας στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, συνδυάζοντας την πολυετή εμπειρία της με την άρτια τεχνογνωσία της. Επιπλέον, η επένδυση της ENERGA διασφαλίζει τη δέσμευση της εταιρείας για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και αποτελεί επέκταση του έργου της, το οποίο συμβάλλει έμπρακτα στην προώθηση των φιλικών προς το περιβάλλον πηγών ενέργειας.
Η ENERGA Α.Ε. είναι εταιρεία ενεργειακών έργων η οποία ιδρύθηκε το 1994 με δραστηριότητα στους τομείς εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ δραστηριοποιείται δυναμικά στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Επιπλέον δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας βιομηχανικών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα σε συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο (Natsource). H ENERGA A.E. σε συνεργασία με την αυστριακή εταιρία VERBUND – APT ιδρύσανε το 2006 την εταιρία VERBUND – Austrian Power Trading ENERGA Hellas Α.Ε., η οποία είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα.

«Το έργο υλοποιήθηκε με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη κατάλληλων προϋποθέσεων για ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές που θα βασίζεται στην Πράσινη Ενέργεια. Είμαι βέβαιος ότι το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο που εγκαινιάζουμε σήμερα και οι τεχνολογίες αιχμής που έχουν ενσωματωθεί σε αυτό, θα μετατρέψουν αυτή τη σπουδαία υποδομή σε αξία και όφελος τόσο για εμάς όσο και για τη χώρα μας” δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρίας Α. Φλώρος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πάρκο αποτελεί σπουδαία επένδυση στον τομέα της καθαρής ενέργειας, η οποία προστατεύει το περιβάλλον και βασίζεται σε μεθόδους υψηλής τεχνολογίας.

viotiki-ora.gr