Recents in Beach

Νέο υβριδικό από την HONDA

Το υβριδικό κουπέ CR-Z παρουσίασε η Honda στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, ενώ η ευρωπαϊκή έκδοση του αυτοκινήτου θα παρουσιαστεί το Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης. Οι δύο εκδόσεις έχουν σημαντικές διαφορές στο εσωτερικό, αφού η αμερικανική είναι διθέσια, ενώ αυτή που θα διατίθεται στην Ευρώπη και την Ιαπωνία θα είναι 2+2 θέσεων.

Βασισμένο στο γνωστό υβριδικό σύστημα ΙΜΑ της Honda, το αυτοκίνητο έχει ένα νέο βενζινοκινητήρα 1.5 VTEC που συνδυάζεται μ' έναν ηλεκτροκινητήρα 14 ίππων, παρέχοντας μια μέγιστη συνδυασμένη ισχύ 124 ίππων. Η μέγιστη ροπή του συστήματος (17,7 kgm) είναι ίδια με του Civic 1.8, αλλά με πολύ μικρότερη κατανάλωση και εκπομπές CΟ2. Το CR-Z είναι το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο που εφοδιάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, κάτι που επιβεβαιώνει και τον σπορ προσανατολισμό του.

Το CR-Z εφοδιάζεται με ένα σύστημα 3-Mode Drive, που επιτρέπει στον οδηγό να επιλέγει μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης, μεταβάλλοντας την απόκριση του γκαζιού, του τιμονιού, του χρόνου σβησίματος στο ραλαντί, του ελέγχου κλιματισμού και του βαθμού υποστήριξης του συστήματος ΙΜΑ. Στην ευρωπαϊκή του έκδοση, το CR-Z έχει φώτα ημέρας με οκτώ λυχνίες LED. Από πλευράς διαστάσεων, είναι μικρότερο από το Insight, παρ' όλο που η «πλατφόρμα» του μοιράζεται κάποια κοινά στοιχεία. Το μήκος του φτάνει τα 4,1 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2.435 χιλιοστά

eportal.gr