Recents in Beach

"Υπερυπολογιστής" της ΙΒΜ βοηθά στη διάγνωση της οστεοπόρωσης

Η IBM ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει μια μέθοδο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ένας από τους "υπερυπολογιστές" της για τη διάγνωση και θεραπεία της οστεοπόρωσης.Το Εργαστήριο Ερευνών της IBM στη Ζυρίχη και το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Τεχνολογικό Ινστιτούτο χρησιμοποίησαν έναν "υπερυπολογιστή" της IBM για να αναπτύξουν μια μέθοδο έγκαιρης διάγνωσης της οστεοπόρωσης που βασίζεται στο να μετρά την πυκνότητα της οστικής μάζας, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα η εταιρία.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα αρθρίτιδας και οστεο-μυικών και δερματικών παθήσεων, η τρέχουσα δοκιμή πυκνότητας της οστικής μάζας περνάει από μια dual-energy ακτίνα X absorptiometry, ή DXA. Εντούτοις, η δοκιμή δεν μπορεί να μετρήσει τη σπογγώδη εσωτερική μικροδομή του οστού.

Η νέα μέθοδος της IBM θα συνδυάσει τις μετρήσεις πυκνότητας με μια μηχανική ανάλυση στην εσωτερική δομή των οστών. Με τη χρήση των μεγάλης κλίμακας παράλληλων προσομοιώσεων και με τη δοκιμή του πραγματικού οστού, οι ερευνητές δημιούργησαν έναν χάρτη θερμότητας της πίεσης οστών που μπορεί να παρουσιάσει στους παθολόγους το πιθανό φορτίο βάρους που θα ανάγκαζε ένα οστό να σπάσει και πού αυτό θα εμφανιζόταν.

Οι ομάδες ερευνητών χρησιμοποίησαν έναν 8-rack Blue Gene/L Supercomputer για να διεξάγουν τις προσομοιώσεις. Η IBM δήλωσε ότι ο υπολογιστής λειτουργεί ακριβώς 20 λεπτά για να παραγάγει 90 gigabytes των δεδομένων εξόδου. Πρόσφατα η IBM κατείχε δεσπόζουσα θέση στον «κόσμο» των "υπερυπολογιστών" κατασκευάζοντας 210 από τα 500 υπερυπολογιστικά συστήματα.

Ενώ οι "υπερυπολογιστές" δεν είναι αυτήν την περίοδο εύκολα διαθέσιμοι στους παθολόγους, το εργαστήριο της Ζυρίχης της IBM λέει ότι σε 10 έτη από τώρα ένας "υπερυπολογιστής" θα είναι απαραίτητο εργαλείο σε κάθε σύστημα ιατρικού γραφείου, και ότι η τεχνολογία θα γίνει η βάση στη διάγνωση της ασθένειας των οστών.