Recents in Beach

Απάτη στο Facebook με δόλωμα δωρεάν iPhone 4

Μην κάνετε κλικ - άδικα θα περιμένετε... 


Το Facebook κατακλύζεται από μηνύματα ότι μοιράζονται δωρεάν iPhone. Ωστόσο, όχι μόνο πρόκειται για ψέμα, αλλά και για μια εσκεμμένη πληρωμένη ενέργεια. Τα μηνύματα κυκλοφορούν σε διάφορες εκδοχές, δύο από τις οποίες είναι:






«Just testing Facebook for iPhone out :P Received my free iPhone today, so happy lol.. If anyone else wants one go here: "link"

ή

Anyone want my old phone? Claimed my free iPhone today, so happy lol.. If anyone else wants one go here: "link"

Όταν ο χρήστης κάνει κλικ στο link εμφανίζεται μια σελίδα στην οποία κυριαρχεί μια ευμεγέθης φωτογραφία του iPhone 4 με την προτροπή "Click here for your FREE iPhone 4". Πρόκειται για μια εφαρμογή που κυκλοφορεί με διάφορα ονόματα, όπως εξηγεί o Graham Cluley, συνεργάτης της εταιρείας antivirus Sophos, στο μπλογκ του. Ακολουθεί η ερώτηση για την απαιτούμενη συναίνεση του χρήστη που θα επιτρέψει στην εφαρμογή να αποκτήσει πρόσβαση στο προφίλ του, να δημοσιεύσει στον «τοίχο» του και να «δει» τα δεδομένα του. O χρήστης λαμβάνει τα συγχαρητήρια (που την «πάτησε»;) και οδηγείται σε μια ιστοσελίδα από την οποία τελικά o spammer θα αποκομίσει το μερίδιό του για την αύξηση της επισκεψιμότητας. «Μην κρατήσετε την αναπνοή σας, περιμένοντας να παραλάβετε δωρεάν iPhone 4», γράφει χαρακτηριστικά ο Cluley. Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να δείτε στη σελίδα σας να αναρτώνται ανάλογα μηνύματα που προσκαλούν τους φίλους σας να συμμετέχουν. Ο ειδιικός προτείνει στα μέλη του Facebook να απαλείψουν την εφαρμογή από τα Application Settings.

Συγκεκριμένα, επιλέξτε http://www.facebook.com/settings/?tab=privacy («Επιλέξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας»), στη συνέχεια κάνετε κλικ κάτω αριστερά στο Εφαρμογές και Ιστοσελίδες, «Επεξεργαστείτε τις Ρυθμίσεις σας», Αφαίρεση Ανεπιθύμητων Εφαρμογών. Επιλέξτε τις εφαρμογές και ιστοσελίδες της πλατφόρμας που θέλετε να αφαιρέσετε. Μόλις αφαιρεθούν, οι πληροφορίες και οι ρυθμίσεις που έχετε αποθηκεύσει μπορεί να διαγραφούν οριστικά και οι φίλοι σας δεν θα είναι σε θέση να αλληλεπιδράσουν μαζί σας χρησιμοποιώντας αυτές τις εφαρμογές και ιστοσελίδες.

Περισσότερα, μπορείτε να δείτε στη σελίδα της Sophos στο Facebook

in.gr